Even geleden berichtten wij u over Wim en Elly Broere en hun besluit om 'hun' Broere Meubelen aan de Rozenbloemstraat in Made te verkopen aan nieuwe eigenaren Jacob en Emiel Zoutewelle. Inmiddels zo'n twee maanden verder, zijn Jacob en Emiel goed op weg hun draai te vinden in de winkel, waarbij ze de eerste paar maanden nog begeleid worden door Wim en Elly. Jacob en Emiel zijn niet alleen nieuwe gezichten in de winkel, maar ook nieuwe gezichten in het dorp.
Beide heren wonen in Rotterdam. "Hoewel we allebei in het Brabantse land willen inburgeren, hou ik toch ook wel van de reuring van de stad. In Rotterdam leef je in anonimiteit, maar gebeurt er altijd wel wat. Zodra ik Made binnen rijd, geniet ik hier ook wel weer van de rust en het gemoedelijke. Wat dat betreft is de combinatie tussen wonen in Rotterdam en werken hier in Brabant, voor mij ideaal", vertelt Emiel. Zijn vader Jacob vult hem aan: "Wat ik erg leuk vind om te zien, is dat als ik in de bus van Wim rijd (het bekende Broere Meubelen-voertuig, red.), ik ineens super veel vrienden heb. Iedereen zwaait naar me en ik zwaai naar iedereen terug. Als ze dan beter kijken en ze zien dat ik Wim helemaal niet ben, zie je ze even nadenken. Dat vind ik geweldig om te zien en dat stipt echt aan hoe men hier in Made en omstreken met elkaar omgaat."
Jacob (56) heeft jarenlang een bedrijf in banden gehad. Waar hij in het begin nog veel in de praktijk bezig was, sloop het vele bureauwerk, regelwerk en het continu moeten oplossen van problemen er na verloop van tijd in. Na goed nadenken, besloot Jacob dat hij iets heel anders wilde doen. Hij verkocht zijn bedrijf en ging op zoek naar iets waar hij zijn affiniteit voor het handelen in kwijt kon. Via een bedrijfsmakelaar kwam hij Broere Meubelen tegen, waarin hij direct geïnteresseerd was. Hij reageerde, deed onderzoek, werd een serieuze kandidaat en maakte kennis met Wim en Elly. Wat Jacob niet weet, is dat wij met Wim en Elly hebben gesproken vóórdat de deal met Jacob werd gesloten. Elly vertelde ons toen al dat de klik ontzettend goed was, ze vertelde zelfs dat ze vrienden zouden kunnen zijn. Hetgeen Jacob ook in ons gesprek bevestigt: "Tijdens onze kennismaking viel het gewoon goed, soms heb je dat met mensen, dat het vanzelf lijkt te gaan. Na een aantal ontmoetingen hakten we de knoop door en sloten we de deal. Toen ik thuis tegen mijn zoon vertelde wat ik ging doen, werd hij ook dusdanig enthousiast waarna we besloten om het avontuur samen aan te gaan."
Emiel (25) komt uit de theaterwereld. In het begin was hij zelf spelend, later volgde hij een docentenopleiding en weer later ging hij aan de slag als eventmanager. Een creatieveling dus, die nog altijd het gevoel heeft met kunsten bezig te zijn. "Je hebt natuurlijk verschillende soorten kunst. In het theater, maar in principe ook hier. Broere Meubelen is meer dan alleen de winkel met het ruime assortiment tweedehands en nieuwe spullen. Zo doen we bijvoorbeeld ook huisontruimingen, waarbij je van alles tegenkomt. Van schilderijen tot vazen en het leuke daarvan is dat we gaandeweg leren wat we nu eigenlijk in handen hebben. Ik vind het heel leuk om bijvoorbeeld een vaasje te bekijken, te controleren op een merkteken en deze op waarde te schatten. We komen soms enorme rariteiten tegen, welke dan ook weer hun charmes hebben."
Jacob en Emiel willen Broere Meubelen voortzetten zoals Wim en Elly het opgebouwd hebben, maar willen daar wel een Zoutewelle-sausje overheen gooien. Emiel vertelt: "We willen wat meer het internet en sociale media bij de handel betrekken. Elly hield al wel een Facebookpagina bij en dat gaan wij ook doen, maar zijn toekomstgericht ook bezig met een soort webshop. Voor nu zal het zo zijn dat we een bepaald product op internet zetten en wanneer deze verkocht is, halen we deze er weer af, maar er zijn zeker ideeën voor een echte webshop zodat mensen via internet de producten kunnen kopen. Voorlopig willen we eerst de zaak leren kennen, de handel leren kennen en het dorp leren kennen. Dat zullen we eerst nog doen onder de naam Broere Meubelen, in overleg met Wim en Elly. Na verloop van tijd zullen we de naam veranderen en verder gaan als Sellavie. Sellavie, afgeleid van het Franse 'C'est La Vie', wat 'Zo is het leven' betekent, staat voor onze visie. Wij kunnen deze spullen een tweede, derde, vierde, vijfde leven geven. We handelen met spullen die allemaal een eigen verhaal hebben. De één groter, mooier, spectaculairder dan de andere, maar alle spullen hebben een verhaal. En zo is het leven, Sellavie."