Madese en Terheijdense Judoka’s reizen af naar internationaal toernooi in Den Haag

Zaterdag 13 en zondag 14 november vond het Adidas Internationaal Residentie Toernooi te Den Haag plaats. Op zaterdag mochten de judoka’s tot 15 jaar strijden. Zondag kwamen de judoka’s in de categorie -17 aan bod. Dit pittige internationale toernooi is, voor de oudere judoka’s, tevens een meetmoment om weer een stapje hoger te kunnen in het Nederlandse judo.

Zaterdag behaalde Onno Busch van Judoclub Made het podium. Nadat hij op het NK al bijna het podium bereikte, wist hij nu prachtig de derde plek te behalen. Zijn ippons dankte hij aan goed uitgevoerde tani otoshi’s. Volhouden loont, dat laat Onno zeker zien. En hij verdiende weer 30 punten voor zijn zwarte band.

Ook Timo Wu en Milan Bloemen van Team Haragei namen op zaterdag deel. Ook deze heren willen graag hun zwarte band halen en strijden dus, naast de overwinning voor hun danpunten. Timo was lekker op dreef en wist drie wedstrijden te winnen. Hij strandde in het zicht van het podium. Milan, de regerend Zuid- Nederlands kampioen, is het hele seizoen al lekker bezig. Goede inzet op de trainingen en dat betaalt zich uit op de toernooien . Vandaag helaas maar één winstpartij, maar wel laten zien dat hij het heilige vuur in zich heeft.

Zondag begon de dag al heel vroeg voor coach Marcel. De eerste judoka mocht zich melden om 08.00 uur ’s ochtends. Verdeeld over verschillende tijdsblokken mochten Yorick van der Wolf, Jelmer Moerenhout en Ilse Vissers hun kunnen weer laten zien. Yorick was de grote pechvogel. Waar iedereen dacht dat hij een punt maakte, besliste de scheidsrechter dat het een verboden handeling was. Einde van het toernooi. Ook dat hoort bij judowedstrijden. Jelmer heeft weer heel goede zaken gedaan voor zijn danpunten. Met een extra 10 punten is de zwarte band ook voor deze topper weer dichterbij.

Ilse zat in het laatste blok. Zij werd begeleid door coach Jenny, oud-judoka van Judoclub Made met de nodige wedstrijdervaring. Deze combinatie pakte weer goed uit! Nadat ze drie partijen met een mooie ippon wist te pakken mocht Ilse plaatsnemen op de tweede plaats van het podium.

Wedstrijden meedoen op deze toernooien is pittig en zwaar. Het is ook gezellig en goed voor je algemene ontwikkeling. Het gaat om winnen, leren, punten verzamelen voor de zwarte band en samenwerken. Doe je judo? Dan weet je wat samenwerken is, wat sportief zijn betekent en wat plezier in het sporten is. Kom een keer meedoen bij onze lessen!