Den Domp nog minimaal 10 jaar het gemeenschapshuis van Lage Zwaluwe

Mede dankzij de langdurige inspanningen van VVD Drimmelen hebben de verenigingen van Lage Zwaluwe eindelijk zekerheid gekregen over het voortbestaan van Den Domp. Niet alleen blijft de maatschappelijke functie van Den Domp de komende tien jaar overeind, het dorpshuis zal ook opgeknapt en verbeterd worden.

Vorige week donderdag is het besluit over het voortbestaan van Den Domp gevallen. Dit was nadat het laatste struikelblok van het uitkopen van de onderhuurders was weggenomen. Zodra het contract met Thea Leest is getekend, kan er gestart worden met het verbeteren van het pand.

Er waren al lange tijd signalen vanuit de verenigingen dat er veel tekortkomingen waren aan de huidige staat van het pand. Leon van Dongen, die zich namens de Drimmelense VVD al vele jaren bezig houdt met de dorpshuizen in de gemeente, is dan ook erg blij dat het dorpshuis niet alleen behouden is voor Lage Zwaluwe maar ook dat Den Domp opgeknapt gaat worden:

“Het heeft veel te lang geduurd maar we zijn erg blij dat we dit resultaat hebben neer kunnen zetten voor Den Domp. We hopen dan ook dat de verenigingen nog vele jaren met veel plezier zich thuis kunnen voelen daar. Dat is nu voor minimaal 10 jaar geregeld, maar de VVD zal altijd garanderen dat er een fijne plek is waar de verenigingen terecht kunnen in Lage Zwaluwe.”

Leon voegt nog toe: “Ondanks dat we nu dit besluit hebben genomen, laten we het onderwerp niet los. We blijven betrokken zodat Den Domp geen domper wordt.”

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven