Lavendel-olie is Veelzijdig, geeft je eerste hulp bij kleine ongelukjes

Lavendel-olie is Veelzijdig, geeft je eerste hulp bij kleine ongelukjes

Lavendel, De meest gebruikte essentiële olie.
Wat kan je allemaal doen met lavendel olie?
Het is aan te raden altijd een flesje lavendel etherische olie in de nabijheid te hebben, hoe sneller je het gebruikt als het nodig is des te beter zal de werking zijn.
Lavendel etherische olie is onmisbaar in de collectie van etherische oliën
Lavendelolie versterkt de werking van andere etherische olie en kan daarom met bijna elke etherische olie gecombineerd worden.

Lavendelolie kent heel veel toepassingen:
Kalmerend:
De geur van lavendel voert je mee naar het zuiden. Je voelt als het ware de stralende Provençaalse zon. Je komt tot rust. Je slaapt 's nachts beter door voor het slapen 1 of 2 druppeltjes olie op je kussen te doen of 1 druppeltje onder je voeten. Ook heerlijk om 1 uurtje voor het slapen gaan te vernevelen met een diffuser. Dit werkt tevens afstotend voor muggen.

Luchtverfrisser
Een druppeltje lavendelolie in een ruimte in huis geeft je een frisse, aangename geur en verjaagt snel vervelende geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren of sigarettenrook.
Je kan de lavendelgeur in huis verspreiden via  potpourri, een aromalamp, aromadiffuser, geursteentje of luchtbevochtiger. Zelfs via de stofzuiger(zak) en in de vloerzeep.
Als je echt van de lavendelgeur geniet kun je een paar druppeltjes lavendelolie toevoegen aan je doekje wat je in de droger gebruikt, je wasgoed ruikt heerlijk naar lavendel. Of een paar druppels lavendelolie toevoegen aan het laatste spoelwater van de wasmachine. Ook in de kledingkast kun je een doekje of een washandje verstoppen met lavendelolie.
Maak je eigen wasmiddel en wasverzachter met lavendel etherische olie

Insectenvrij
Insecten houden nadrukkelijk niet van lavendel.
Bij een insectenbeet, mierenbeet, kwallenbeet of een wespensteek helpt lavendelolie om de pijn te verzachten. Doe rechtsreeks een druppeltje olie op de zere plek. Na ca. 15 min. zal de werking van de olie voelbaar zijn. Ingeval van hardnekkige beten/steken en vervelende jeuk/pijn, herhaal dit een paar keer.
Last van mieren? Doe enkele druppeltjes Lavendelolie op de plaats van het mierennest en herhaal dit indien nodig. De mieren zullen snel een ander heenkomen zoeken. Een natuurlijke manier om van de mieren af te komen en beter dan de alle schadelijke chemische middelen.

Nog meer nuttige tips ! Lavendelolie:

 • heeft een ontsmettende en pijnstillende werking.
 • mag niet ontbreken in de verbanddoos.
 • kalmerend, verzachtend, opbeurend en brengt de geest in balans.
 • helpt bij: snijwonden, wonden, brandwonden, kneuzingen, puistjes, allergieën, insectenbeten en keelontstekingen, werkt dus genezend.
 • De olie werkt ook slijmoplossend en helpt daardoor bij verkoudheid en griep.
 • Bij brandwonden is het belangrijk om eerst te koelen, daarna elk uur een paar druppels lavendelolie op de plek aanbrengen, evt. een doekje in lavendelolie drenken en dat op de wond leggen.
 • Lavendelolie werkt bloeddruk verlagend, voorkomt maagkramp en misselijkheid en spijsverteringsstoornissen.
 • Ook geeft lavendel etherische olie verlichting bij reumatische aandoeningen.
 • Voeg een paar druppels toe aan een neutrale, natuurlijke shampoo, het helpt roos te voorkomen.
 • Gebruik na het wassen van je haar een laatste spoeling van een kopje water met 4 druppels lavendel olie. Masseer je hoofdhuid en haar hiermee. Niet meer uitspoelen. Je haar zal heerlijk subtiel naar lavendel ruiken.
 • Spanning, depressie, slapeloosheid en stress kunnen uitstekend behandeld worden met lavendelolie.
 • Heb je allergische uitslag, bultjes of rode uitslag, een paar druppeltjes lavendelolie op het gebied toepassen. De uitslag verdwijnt binnen 30 minuten!
 • Lavendel etherische olie mag direct op de huid gebruikt worden, na gebruik, de huid niet afdekken met een pleister of verband.

Lavendel kan in zuivere vorm topisch worden gebruikt, kan aromatisch worden gebruikt (verstuiver of inhaleren) en kan inwendig worden gebruikt: 1-2 druppels onder de tong, of in de vorm van een capsule. Wordt ook gebruikt om eten mee op smaak te brengen.

Neem gerust contact met mij op via Telefoon, App, Mail.
Hartelijke groeten, Miranda Koreman (Mikor-Oil)

Mikor-Oil (Essentiële oliën)

Mikor-Oil (Essentiële oliën)
Drentelaan
4926 GJ Lage Zwaluwe
tel: 0628816613
e-mail: info@mikor-oil.nl
Website: www.mikor-oil.nl
Openingstijden
Dinsdag:
14.00-16.00 uur
Woensdag:
14.00-16.00 uur
Vrijdag:
14.00-16.00 uur
Zaterdag:
10.00-12.00 uur

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven