Project Nieuwe Gracht te Utrecht

De Utrechtse grachten dateren uit de Middeleeuwen en hadden toen de functie van haven. Ze zijn uniek in Europa. In samenwerking met de gemeente Utrecht is er een groot project opgezet om de grachten voor de toekomst te behouden. Bij dit project worden de walmuren gestabiliseerd door middel van het drukken van damwanden.

Damwand drukken is een methode voor het statisch indrukken van damwanden. De Silent Pilar (damwandpers) van Gebr. de Leeuw B.V. is een hydraulische heimachine voor het trillingsvrij en geluidsarm drukken of trekken van damplanken. Deze methode is hierdoor zeer geschikt in oude stadskernen. Het toestel klemt zich vast op de reeds geplaatste damplanken en bezit zo de nodige reactiekracht voor het drukken van de volgende damplank.

De Silent Pilar kan zich volledig autonoom over de damwand bewegen. Hierdoor kan de machine ook ingezet worden op plaatsen die moeilijk haalbaar zijn voor conventionele heitoestellen. Alleen een relatief lichte kraan is nodig om de damplanken aan te reiken. Door het plaatsen van een of twee tijdelijke hulpplanken kan de machine probleemloos hoeken in de damwand persen.

Gebr. de Leeuw B.V.

Gebr. de Leeuw B.V.
Beurtvaartweg 8
4906 CN Oosterhout
tel: 0162-426884
e-mail: info@gebrdeleeuw.nl
Website: www.gebrdeleeuw.nl
Openingstijden
Maandag:
08.30 - 17.00 uur
Dinsdag:
08.30 - 17.00 uur
Woensdag:
08.30 - 17.00 uur
Donderdag:
08.30 - 17.00 uur
Vrijdag:
08.30 - 17.00 uur
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven