De TalentenVlinder

 

De TalentenVlinder is een echte Talentenv(l)inder!!

Voor wie is De TalentenVlinder?

De TalentenVlinder is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. Er wordt gewerkt met twee leerlijnen. 

1 Een coachende leerlijn: Ik Kan Het Zelf!
voor het individuele kind of kleine groepen.

2 Een klassikale leerlijn:De Regenboog Talenten Collectie 
voor grote groepen kinderen. 

Met mooie verhalen en uitdagende activiteiten gaan kinderen actief en zelf ontdekkend aan de slag.

Ze ontdekken, beleven en creëren. De doorlopende verhaallijnen sluiten aan bij de belevingswereld en het niveau van de kinderen. De lesboeken, werkboeken, prentenboeken en doe-boeken bieden leerkrachten in het onderwijs, medewerkers op IKC, VVE kindercentra en ouders eenvoudig een gevarieerd programma met veel creatieve werkvormen. 

Dit wordt moglijk gemaakt door een serie prenten- en doe-boeken die de talentontwikkeling en de 21e eeuwse vaardigheden stimuleert bij kinderen. Dit gebeurt in een sprookjesachtige sfeer, samen met de kinderen ga je op avontuur, op zoek naar de kleuren (talenten) van de regenboog. Bij elke kleur wordt op een originele manier een ontwikkelingsgebied geprikkeld (meervoudige intelligentie volgens Gardner) en worden de kinderen uitgedaagd om samen een probleem op te lossen (21e eeuwse vaardigheden). Kinderen ervaren dat ze trots mogen zijn op zichzelf en al hun talenten.


Als een vlinder stijgen ze boven zichzelf uit.

 

Over Nicolle Bogers

 

Een jarenlange carrière, op basis van gedegen opleidingen, als coach, therapeute, intensieve begeleidster van kinderen en jongeren, heeft geleid tot het uitwerken van de vernieuwende en creatieve lesmethode:

De TalentenVlinder.

Nicolle gebruikt de methode in haar eigen, landelijk gelegen, praktijk in Hooge Zwaluwe.

De hoofdelementen van deze methode bestaan uit:

  • Prentenboeken
  • Doe-boeken
  • Lesboeken
  • Werkboeken 
    De uniekheid wordt onderstreept door de eigen illustraties en teksten. Hierdoor ontstaat een logische, educatieve samenhang.

Nicolle: ”Op basis van de vele sessies met kinderen kan ik bevestigen en beloven, dat de kinderen als het ware in de geschetste sprookjeswereld stappen. De persoonlijke aandachtsgebieden worden spelenderwijs en interactief behandeld. Eventueel met ondersteuning van zelfgemaakte kostuums, poppenkastpoppen en houten spelmateriaal in mijn eigen praktijk.”

In Hooge Zwaluwe is hiervoor een accommodatie ontwikkeld om de diverse facetten “handen en voeten” te geven. Kinderen kunnen individueel of als groep actief aan de slag met spellen, poppenkast of bijvoorbeeld schilderen om hun talenten verder te ontwikkelen, meer zelfvertrouwen te krijgen en zichzelf beter te uiten.

Nicolle: “De naam De TalentenVlinder is specifiek gekozen vanwege de associatie met de talentenv(l)inder en daarom heb ik De TalentenVlinder als naam ook gebruikt voor mijn eerste grote thema.”

Uiteindelijk zullen alle kinderen na De TalentenVlinder ervaren, dat ze er mogen zijn, talenten hebben en die als zodanig kunnen ontwikkelen. In groepsverband zorgen de coöperatieve werkvormen voor een stimulerende samenwerking.

Contact

De TalentenVlinder
Spoorstraat 32
4927 AX Hooge Zwaluwe
tel: 06 13727823
e-mail: info@talentenvlinder.nl
Website: www.talentenvlinder.nl

 

Aanbieders

Leven & wonen

Eten & Drinken

Mode & Beauty

Vervoer & Mobiliteit

Sport & Ontspanning

Bedrijven & Diensten

Politiek

Zorg & Gemeenschap

Verenigingen & Instellingen

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven