Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Vanaf 27 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

Overdracht Monument Liniecrossers

Op 8 november werd het monument voor de Liniecrossers officieel overgedragen door kinderen van groep 8 van basisschool De Grienden. Zij gaven de crosserstas aan leerlingen van groep 7. Daarmee zijn zij nu het komend jaar verantwoordelijk om de verhalen over de crossers door te geven en de omgeving van het monument in Lage Zwaluwe in orde te houden. De overdracht stond dit jaar in het teken van 75 jaar bevrijding. Daarom legde Staatsecretaris Blokhuis samen met 2 leerlingen een krans bij het monument. Ook locoburgemeester Jan-Willem Stoop legde met nabestaande Martin Hoevenaar, de burgemeester van Sliedrecht en 2 leerlingen een krans. Een traditie om in ere te houden. 

Proms Night Made

Het was een geweldig mooie avond: de Proms Night Made, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia. De harmonie zelf en de grote stoet artiesten gaven de bezoekers een feestje dat niet snel vergeten zal worden. Alle lof voor de organisatie, de vrijwilligers en natuurlijk de optredende artiesten. In onze uitzending ziet u een compilatie.

Intocht Sinterklaas Terheijden

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat de Sint weer in het land is. Ook in onze gemeente werd hij feestelijk ontvangen. Wij filmden dit jaar de intocht in Terheijden, waar hij door de kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s en zelfs de burgemeester werd ontvangen. Vol verwachting klopt ons hart……………

DVO Motorcross

De stichting D.V.O. (Door Vrienden Opgericht) organiseerde ook dit jaar weer het jaarlijkse benefiet motorcross evenement. De opbrengst daarvan is bestemd voor gehandicaptenorganisaties. Vorig jaar april is er een nieuw 4 koppig bestuur gekomen, met als voorzitter Noortje Leijten. Tijdens ons bezoek aan de motorcross spraken we met haar en een aantal deelnemers.

Dorpsgericht Werken

Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar de rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Jacqueline Slotboom van Surplus over de huiskamers in onze gemeente.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op social media.

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven