Wereldwinkel Made

Boterhammetje mee? Je boterham of lunch smaakt beter in een handige Keep Leaf, het betere, duurzamere en leukere alternatief voor het plastic zakje of de broodtrommel!

Wereldwinkelweetje

Boterhammetje mee? Ja, maar dan wel in hét duurzaam alternatief voor het plastic boterhamzakje! Dat is dit lunchzakje van Keep Leaf. Gemaakt van katoen met een waterafstotende nylon binnenkant. Het klittenband sluit het zakje heel goed af. De foodwrap is vrij van schadelijke stoffen zoals weekmakers, lood en uiteraard BPA. Het zakje kan gewassen worden in de vaatwasser of gewoon onder de kraan. Ook na langdurig gebruik en veelvuldig wassen blijven ze fris ruiken. 

Deze herbruikbare, wasbare lunchzakjes zijn gemaakt van duurzame materialen en worden met verantwoorde materialen geproduceerd in India. De Keep Leaf organisatie steunt met de opbrengst van haar producten vrouwen en meisjes met opleidingen en banen en geeft ze zo een betere toekomst.                                                                                                       
Jaswinder Salh, Canadese van Indiase oorsprong, was altijd al gek van mode. Ze maakte carrière bij diverse grote modemerken. Toen ze kinderen kreeg veranderde dat haar kijk op de wereld. Ze vond dat er meer aandacht moest zijn voor het milieu en de werkomstandigheden van mensen. De wens ooit een eigen onderneming te beginnen had ze ook nog steeds.
In 2007 startte Jaswinder Keep Leaf en bracht ze haar idealen in praktijk. De fabriek waar Keep Leaf mee samenwerkt is ETI (Ethical Trade Initiative) gecertificeerd. Dat betekent bijvoorbeeld een langdurige samenwerking, scholing en training van werknemers, goede werkomstandigheden en geen kinderarbeid. In 2014 is Keep Leaf een partnership aangegaan met Free the Children en heeft meegeholpen met de bouw van een school in Rajasthan in India. Zij hanteren de filosofie dat onderwijs het beste middel is om de cyclus van armoede te doorbreken. Stop dus met het dagelijks weggooien van een boterhamzakje en help mee de plasticsoep te verkleinen, gebruik dus een  Keep Leaf! Verkrijgbaar bij de wereldwinkel  in de Marktstraat te Made (de winkel met het torentje)!

Wereldwinkel Made

Wereldwinkel Made
Markstraat 24a
4921 BG Made
tel: 0162-687472
e-mail: admin@wereldwinkelmade.nl
Website: www.made.wereldwinkels.nl
Openingstijden
Maandag:
13.00 - 17.00 uur
Dinsdag:
09.30 - 17.00 uur
Woensdag:
09.30 - 17.00 uur
Donderdag:
09.30 - 17.00 uur
Vrijdag:
09.30 - 17.00 uur
Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur
Zondag:
Gesloten

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven