Over leven en recreëren in de gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen bestaat uit de kerkdorpen Made, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden en Drimmelen. Daarnaast zijn er drie buurtschappen: Blauwe Sluis, Helkant en Oud-Drimmelen.

Drimmelen draagt de laatste jaren het blauw/groene karakter steeds meer uit. Natuurlijk helpt het nationaal park De Biesbosch daar flink aan mee. Een groot deel van de Biesbosch behoort tot de gemeente en recreatie gericht op dit stuk unieke natuur, breidt nog altijd uit. Recreatie waarbij aandacht voor milieu en natuur hoog in het vaandel staan. Voorbeelden hiervan zijn fluisterboten voor rondvaarten, maar ook de vele fiets- en wandelpaden. Paden die u voeren door prachtige polders en natuurgebieden, maar ook door de karakteristieke dorpen waarbij lintbouw langs dijken een beschermde status hebben.

Vele (boeren)campings, bed & breakfast's en natuurljk ook hotels; overnachtingsmogelijkheden zijn er volop in Drimmelen. Een blauw/groene gemeente dus waar het goed wonen en leven is, maar die zeker ook de moeite waard is voor de recreant.

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven