Woensdag 2 januari 2019

Drimmelen vergrijst sneller dan buurgemeenten

Toename of afname van inwoners in gemeentes heeft als eerste te maken met natuurlijke aanwas en als tweede met het komen wonen in – of juist vertrekken uit – een gemeente, de zogenaamde bevolkingsontwikkeling. Dit laatste is door buitenlandse migratie met name in sommige grote steden de reden dat deze toename in 2018 flink steeg zoals in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Echter, veel personen verhuisden juist ook uit deze steden om zich te vestigen in kleinere gemeenten rondom de grote steden.

Een bevolkingstoename is er in onze gemeente van 4 personen per 1000 inwoners. In Breda is dat eveneens 4 personen en in Oosterhout 7,3 personen. In onze buurgemeenten liggen deze cijfers beduidend lager met -/- 0,5 in Moerdijk en -/- 0,1 in Geertruidenberg.

De cijfers over de natuurlijke aanwas – het verschil tussen het aantal kinderen dat wordt geboren en het aantal personen dat overlijdt, laat een heel ander beeld zien. Zo nam dat aantal in Geertruidenberg toe met + 07 en in Moerdijk nam dat af met -/- 1 en in Oosterhout met -/- 0,2 terwijl in Drimmelen de afname -/- 2,1 personen op 1000 inwoners was. Meer info vindt u op de website van het CBS via deze link:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/bevolkingsgroei-in-2018-vooral-in-de-randstad#id=undefined


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties