Maandag 11 september 2017

Monumentendag Hooge Zwaluwe; een moeizaam verhaal

Monumentendag Hooge Zwaluwe; een moeizaam verhaal want: héél véél te zien en te beleven! Dat zijn: de protestantse kerk met exposities van schilderwerken, miniatuur tractoren (de grote tractoren stonden buiten voor de kerkdeuren) bloemdecoraties, beeldhouwwerken en nog veel meer.

Onze Kerk met op zondag een muzikale invulling. Het voormalige raadhuis met een totale leegte, maar dat behoeft enige uitleg. Daar Dieuwke en Willem Simonis sinds enkele weken eigenaar van het markante gebouw zijn, is het momenteel kaal en leeg. Toch stelden ze de deuren open met de vraag wie er een leuke anekdote weet over iets dat met het gebouw te maken heeft. De allerleukste inzending wint een eerste en gratis overnachting als de restauratie voltooid is in de geplande bed & breakfast die o.a. in het pand komt.

En dan natuurlijk Molen Zeldenrust. Voor nieuwelingen een geweldige molen die door geweldige vrijwilligers in stand wordt gehouden waar van alles te zien en beleven is. Voor dorpelingen die het maandelijkse molencafé bezoeken een geweldige molen om in, onder, op of rondom bij te kletsen met bekenden onder het genot van een biertje of molenwijntje. Onze redactieleden behoren bij de laatste categorie en dus... vliegt de tijd.

Tóch won een zeker W. H. de weddenschap dat wij nooit op tijd zouden vertrekken om het Zwaluws Zomerfestijn nog even te bezoeken, niet! Hoogst uitzonderlijk maar het lukte ons echt. Deze keer dan toch in elk geval...

Een foto-impressie vind je via: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/monumentendag-hooge-zwaluwe-2017.html


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties